Participatiecoach

 

Over deze vacature

Denk jij altijd in mogelijkheden en haal jij voldoening uit het activeren van mensen? Kom dan zelf ook in actie en solliciteer direct!

De functie

Voor diverse Gemeenten zijn wij op zoek naar een Participatiecoach. Als Participatiecoach weet jij mensen letterlijk in beweging te krijgen. Hierbij durf je creatief te zijn. Door mensen in beweging te brengen, weet je ze uiteindelijk ook te activeren en motiveren in hun zelfredzaamheid. Je bent dus bezig met de activatie en zelfredzaamheid van je eigen caseload.

Doel opdracht

Doel van deze opdracht is om cliënten die een bijstandsuitkering ontvangen te activeren en te coachen, dit wordt gerealiseerd door de cliënt in eerste instantie financieel zelfredzaam te maken en vervolgens een re-integratie traject op maat te realiseren. Hierbij kun je denken aan mensen die een kleine tot middellange afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Jij begeleidt deze mensen in de zoektocht naar een baan, maar probeert ze voornamelijk te wijzen op hun eigen kracht en oplossend vermogen.

Jij bent

Je vindt het een uitdaging om bij diverse gemeenten op interim basis gedetacheerd te worden. Met jouw kennis en ervaring ben je een aanvulling op het team en de organisatie. Jij als persoon communiceert persoonlijk, eenvoudig, duidelijk en toont oprechte interesse naar de klant op een klantvriendelijke manier.

Je hebt daadwerkelijk ervaring opgedaan in het werkveld. Je bezit kennis van de terreinen Reïntegratie en Inkomen, en bent op één van deze terreinen een specialist. Je combineert een klantgerichte instelling met een zakelijke, resultaatgerichte houding. Je beschikt over goede uitdrukkingsvaardigheden, hebt uitstekende contactuele eigenschappen en je kunt overtuigen zonder te overrulen. Je hebt diagnostisch, analytisch en oplossend vermogen met betrekking tot klantsituaties. Je bent in staat om klanten te motiveren en te activeren, maar ook om klanten te confronteren met tegenstrijdige informatie en je gaat slecht nieuwsgesprekken niet uit de weg. Je bent in staat om goed samen te werken met je overige teamgenoten. Je bent in staat om in het spanningsveld tussen doelmatigheid en rechtmatigheid te bewegen en op een transparante wijze keuzes te maken.

Functie eisen

  • Je hebt minimaal 2 jaar relevante gemeentelijke werkervaring en hebt hierbij gewerkt met GWS4all of Socrates

  • Je hebt kennis van de PW en de aanverwante regelingen

  • Je hebt kennis van schuldproblematieken en de wettelijke regelingen

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau

  • Je kan jezelf onderscheiden met jouw expertise en persoonlijkheid

  • Je durft zaken aan te pakken en staat met beide benen op de grond

  • Je bent klant- en resultaatgerichte, stimulerende persoon die weet van aanpakken

  • Je bent per direct beschikbaar

Solliciteren of informatie?
 
Ben je geïnteresseerd? Je kunt jouw sollicitatiebrief en CV sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Voor meer informatie kan je contact opnemen met de heer P. Wouters (directeur en personeelszaken) op telefoonnummer 071- 240 64 62 of 06- 4847 46 85.
 
 
 
 
 
 
Terug naar het overzicht met alle vacatures.
 

Afdrukken E-mailadres

Social media

FacebookTwitterLinkedIn